Hardware-onderhoud door de drivers te updaten

De zogeheten drivers (ook wel stuurprogramma's) zijn de onderdelen die Windows en alle toepassingen (software) de mogelijkheid geven met de hardware te communiceren. Deze zorgen voor een probleemloze werking van bijvoorbeeld de muis, USB-sticks, etc. Daarom moet men bij het onderhoud van de computer altijd een de drivers updaten.

Drivers updaten is nu heel gemakkelijk!

In de meeste gevallen worden actualiseringen gevonden, wanneer een stuk hardware vroeger met de computer verbonden was en later weer nodig is. De geïnstalleerde driver is dan dus al wat ouder. Maar zelden wordt een driver-update automatisch uitgevoerd. Wanneer u een driver-update handmatig wilt doorvoeren moet u vooraf in de apparaatmanager, voor alle aanwezige hardwarecomponenten, de geïnstalleerde drivers controleren en online met de meest actuele drivers vergelijken, om te bepalen of een update driver free beschikbaar is of niet.

Het programma simplisafe van softwarehuis simplitec neemt deze op zich en controleert met het programma om drivers te updaten de gebruikte hardware. Door de vergelijking met de database bent u zonder meer verlost van al het werk dat komt kijken bij het verzamelen van de informatie voor het updaten van de drivers updaten. Dat wil zeggen, simplisafe toont u met een druk op de knop, dus zonder dat het u tijd of moeite kost, de beschikbare actuele stuurprogramma's.

Een eenvoudige driver-update met simplisafe!

Om de maximale prestaties te krijgen moet elke pc beschikken over simplisafe en het geïntegreerde programma van simplitec om drivers te updaten. Dankzij jarenlange ervaring en een grote database van fabrikanten en hun drivers biedt simplisafe deze mogelijkheid met slechts één klik. Daarnaast maakt de eenvoudige, intuïtieve bediening dat elke gebruiker van simplisafe deze belangrijke actualiseringen gemakkelijek en snel kan uitvoeren. Een ander voordeel is de enorme tijdsbesparing die ontstaat doordat het vergelijken automatisch gaat en dus meer tijd overblijft voor andere activiteiten.