Hardware-onderhoud door een driver-update

Net zo belangrijk als software-updates, maar vaak vergeten, is het actualiseren van de stuurprogramma's van de geïnstalleerde hardware. Voor deze componenten levert de update drivers in de regel een optimalisatie van de prestaties op. Dat vertaalt zich dan bijvoorbeeld in sneller werken en/of een uitgebreider spectrum aan functies, instellingsopties of een verlaging van het stroomgebruik. Daarnaast wordt vaak ook de stabiliteit verhoogd.

Een driver-update is vaak moeilijk en tijdrovend!

De benodigde drivers controleren, en helemaal het actualiseren zelf, is bij veel hardware en de ten dele slecht gestructureerde pagina's van fabrikanten een tijdrovend, ingewikkeld en voor minder ervaren gebruikers vrijwel onmogelijke opgave. Daarnaast bestaat er nog het probleem dat de meest actuele drivers niet bij de fabrikant van de computer te vinden zijn, maar dat deze alleen op de website van de producenten van de losse componenten staan. En als men dan op de site van de fabrikant is, is het vaak nog de vraag welk model in de computer is gebruikt. Welke driver heb ik nou nodig? Heb ik überhaupt een update drivers nodig?

In het bijzonder voor mensen, die hun computer niet door en door kennen, wordt het zoeken nog eens moeilijker gemaakt, wanneer bij de producent, vooral bij oudere modellen, de stuurprogramma's in hele series zijn samengevat.

Met één klik – overzichtelijke informatie over nieuwe drivers!

Gemakkelijke update drivers! In plaats van omslachtig handmatig actualiseren, doet simplisafe dat allemaal met slechts een paar maal klikken. Het stamt uit het softwarehuis simplitec en controleert de geïnstalleerde hardware en de bijbehorende stuurprogramma's (drivers). Door de vergelijking met de database vindt u alle informatie en kan de update worden uitgevoerd.

Om de meer veiligheid te krijgen zou eigenlijk elke pc moeten beschikken over simplisafe. Dankzij jarenlange ervaring en de uitgebreide databases met fabrikanten en hun drivers, biedt simplisafe de mogelijkheid om met slechts één klik een update driver free uit te voeren.