Windows-processen analyseren en begrijpen

explorer.exe - Windows Explorer

U vreest dat het bestand explorer.exe problemen veroorzaakt op uw computer? Controleer met simpliclean FREE de registry van Windows op verdere problemen.

Problemen met het proces explorer.exe? Los specifieke problemen in de Windows-registry op met simpliclean.

Er bestaat het volgende Gevarenpotentieel door explorer.exe:

  • Vanwege zijn complexiteit wordt explorer.exe gekenmerkt door zijn soms enorme CPU-belasting, met name omdat meerdere instanties van de service onder verschillende gebruikersaccounts kunnen lopen.
  • Mocht het bestand zich niet in C:\Windows\ bevinden, dan is er mogelijkerwijs sprake van een virus, Trojaans paard of worm dat/die zich als explorer.exe voordoet.

Informatie over het explorer.exe-proces

Achter het bestand explorer.exe verbergt zich een centraal Windows-proces, de zogenaamde Windows Explorer. Deze is onder meer verantwoordelijk voor de taakbalk, de iconen op het bureaublad en het contextmenu van de rechtermuisknop. Al hoewel het proces separaat moet worden gestart, loopt de explorer.exe vrijwel continu in het Taakbeheer. Mocht het Taakbeheer, de iconen en/of het contextmenu van de rechtermuisknop een keer niet functioneren of verdwijnen, dan is dit proces waarschijnlijk gecrasht.

Het proces explorer.exe kan fouten veroorzaken! Voer daarnaast een gratis scan uit met simpliclean FREE om te controleren of ook de Windows-registry fouten bevat.

Andere systeemprocessen die vaak problemen veroorzaken: