Windows-processen analyseren en begrijpen

nwiz.exe - NVIDIA nView Wizard

U vreest dat het bestand nwiz.exe problemen veroorzaakt op uw computer? Controleer met simplifast FREE Windows op onnodige autostart-entry's!

Problemen met het proces nwiz.exe? Optimaliseer met simplifast de Windows-autostart.

Er bestaat het volgende Gevarenpotentieel door nwiz.exe:

  • Mochten er geen NVIDIA grafische producten in uw computer ingebouwd zijn en het proces echter toch beschikbaar zijn, dan gaat het hier met grote waarschijnlijkheid om een virus of spyware.
  • Wanneer het bestand nwiz.exe zich in een andere directory als C:\WINDOWS\System32\ bevindt, bestaat er een groot veiligheidsrisico in de vorm van een mogelijk Trojaans paard.

Informatie over het nwiz.exe-proces

Het proces nwiz.exe staat voor NVIDIA nView Wizard, die de assistent is voor het NVIDIA nView Control Panel. Dit configuratiescherm staat de configuratie toe van de grafische instellingen van het betreffende NVIDIA grafische product (grafische chip of grafische kaart) en biedt talrijke aanpassingsmogelijkheden van de instellingen. Het proces nwiz.exe behoort tot de NVIDIA-hardware en wordt, wanneer niet anders ingesteld, met de autostart gestart.

Het proces nwiz.exe kan fouten veroorzaken! Voer vervolgens een gratis scan uit met simplifast FREE om te controleren of uw systeem door onnodige autostart-entry's beïnvloed wordt.

Andere systeemprocessen die vaak problemen veroorzaken: