Windows-processen analyseren en begrijpen

svchost.exe - Microsoft Service Host Process

U vreest dat het bestand svchost.exe problemen veroorzaakt op uw computer? Controleer met simplifast FREE Windows op onnodige en actieve services!

Problemen met het proces svchost.exe? Optimaliseer de Windows-services met simplifast.

Er bestaat het volgende Gevarenpotentieel door svchost.exe:

  • Het proces svchost.exe behoort tot de meest voorkomende processen onder Windows en wordt ook nog meervoudig opgevoerd waardoor svchost.exe zeer geliefd is als camouflage voor virussen, wormen en Trojaanse paarden.
  • Door een schadelijke software die zich voordoet als svchost.exe kunnen aanzienlijke schade aan Windows en uw computer ontstaan.
  • Mocht svchost.exe zich niet in C:\Windows\System32\ bevinden, dan is het mogelijk dat het om een vermomd virus, worm of Trojaans paard gaat.

Informatie over het svchost.exe-proces

Achter het bestand svchost.exe verbergt zich het Microsoft Windows-host proces, dat met behulp van .dll-bestanden verschillende services uitvoert. Elke instantie van het bestand svchost.exe start een andere groep van Windows-services. Hoeveel instanties van het bestand svchost.exe lopen, hangt er vanaf hoeveel Windows-services op de achtergrond actief zijn. Het is in de regel normaal wanneer u meerdere processen van svchost.exe in het taakbeheer vindt.

Het proces svchost.exe kan fouten veroorzaken! Voer vervolgens een gratis scan uit met simplisafe FREE om te controleren of uw systeem door actieve Windows-services beïnvloed wordt.

Andere systeemprocessen die vaak problemen veroorzaken: